» ΙΣΤΟΡIΑ ΤΟΥ POPCORN

Η καλλιέργεια καλαμποκιού έχει γίνει γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στο Μεξικό υπάρχουν στοιχεία που έδειχναν ότι το καλαμπόκι είχε σκάσει από το 3600 π.Χ. Ωστόσο, ιστορικά στοιχεία έχουν ακόμη χρονολογηθεί από το 4.700 π.Χ. στο Περού. Εκείνη την εποχή πήραν το καλαμπόκι και το εκαναν ποπ κορν με τη χρήση φωτιάς για να θερμάνουν την άμμο, και στη συνέχεια εβαζαν το καλαμπόκι και το τηγάνιζαν μέσα σε αυτό.

Ήταν ένας Αμερικανός Jim Watkins (Ο ιδιοκτήτης της Popz) που το 1971 εφευρε το ποπ κορν μικροκυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κατά τα πρώτα δύο χρόνια ο Jim Watkins διενεμε τα ποπ κορν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες από το δικό του φορτηγό. Σήμερα το ποπκόρν μικροκυμάτων δεν είναι μόνο ένα προϊόν, αλλά ολόκληρος κλάδος. Οι πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ υπερβαίνουν τα 2,5 δισεκατομμύρια σάκους ετησίως.

Popcorn Σήμερα

Το 2011 μετακινήσαμε την παραγωγή μας από τη Δανία στην Ουγγαρία, όπου τώρα έχουμε το πιο σύγχρονο εργοστάσιο στον κόσμο για την παραγωγή ποπ κορν
φούρνου μικροκυμάτων και έτοιμου για κατανάλωση ποπ κορν.

Στο εργοστάσιο παράγουμε ποπ κορν μικροκυμάτων όλο το εικοσιτετράωρο και προμηθεύουμε χώρες σε όλη την Ευρώπη. Η Popz είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα ποπ κορν και πωλείται σήμερα σε περισσότερες από 38 χώρες παγκοσμίως.

Εκτός από την εγκατάσταση παραγωγής στην Ουγγαρία έχουμε επίσης ιδρύσει την Popz Agro Kft. οπου μεγαλώνουμε και επεξεργαζόμαστε το σκάσιμο του καλαμποκιού. Κάθε χρόνο δοκιμάζουμε πολλά διαφορετικά υβρίδια popcorn (όλα από τις ΗΠΑ) για να βρούμε το καλύτερο για τις μεμονωμένες περιοχές.

Γνωρίζατε ότι ολόκληρη η βιομηχανία ποπκορν έχει αποφασίσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τη βιοτεχνολογία για τη γενετική μηχανική των υβριδίων ποπ κορν; Όλα τα ποπ κορν σήμερα είναι επομένως εγγυημένα χωρίς GMO

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το popcorn ->