» ΣΥXΝEΣ ΕΡΩΤHΣΕΙΣ

Συχνές ερωτήσεις

 Σε ποιον πρέπει να έρθω σε επαφή εάν έχει κάποιο παράπονο;

Sara Risch PhD. (sara@popz.eu),  Διευθυντής – Παγκόσμια Ε & Α και QA

Czirbusz László (laszlo.czirbusz@popz.hu), Συντονιστής Πωλήσεων

Είναι το ποπ κορν μικροκυμάτων υγιές;

Το Popcorn έχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο σιτηρό δημητριακών. Έχει επίσης περισσότερο σίδηρο από τα αυγά ή το ψητό βοδινό κρέας. Έχει περισσότερες ίνες από το pretzels ή τα πατατάκια. Είναι το μόνο σνακ που είναι 100% ακατέργαστο ολόκληρο σιτάρι.

Το ποπκόρν έχει μοναδικά οφέλη για την υγεία;

ο Popcorn είναι ένα φυσικό δημητριακό ολικής αλέσεως, περιέχει όλες τις ίνες από τα πίτουρα, για να μην αναφέρουμε τα μεταλλικά στοιχεία, τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τη βιταμίνη Ε που φυλάσσεται εκεί. Από την άποψη της πέψης, το υψηλό περιεχόμενο ινών κρατά το σώμα σας»τακτικός «.

Οι ίνες λειτουργούν με άλλο ευεργετικό τρόπο μέσα στο σώμα και οι κόκκοι ολικής αλέσεως περιέχουν τον τύπο ινών που μπορούν να αποβάλουν την περίσσεια χοληστερόλης από τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών, μειώνοντας έτσι τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης και μειώνοντας τις πιθανότητες επικίνδυνων καρδιαγγειακών παθήσεων όπως η αθηροσκλήρωση , Καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ποιο είναι το διαφορετικό μεταξύ του «κανονικού» καλαμποκιού και του ποπ κορν;

Το Popcorn, επίσης γνωστό ως popping corn, είναι ένας τύπος καλαμποκιού και αναρροφάται όταν θερμαίνεται. Το Popcorn είναι σε θέση να σκάσει γιατί οι πυρήνες του έχουν σκληρό γάλα σφραγισμένο με υγρασία και πυκνό εσωτερικό άμυλο. Η διαφορά είναι ότι ένας διαφορετικός πυρήνας φυτεύεται για κάθε ποικιλία ή καλαμπόκι. Τα φυτά θα μοιάζουν με καλαμπόκι, και ψηλότερα από το γλυκό καλαμπόκι.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να πείτε τη διαφορά μεταξύ των τύπων καλαμποκιού, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.farmanddairy.com/top-stories/how-to-tell-the-difference-between-types-of-corn/279825.html

Ποια χώρα τρώει το περισσότερο ποπ κορν;

Οι Αμερικανοί καταναλώνουν περίπου 17 δισεκατομμύρια λίτρα ποπ κορν κάθε χρόνο. Αυτό το ποσό θα γεμίσει το Empire State Building 18 φορές.

 Τι κάνει το ποπ κορν να ανοίγουν;

Κάθε πυρήνας ποπ-κορν περιέχει μια μικρή σταγόνα νερού αποθηκευμένη μέσα σε έναν κύκλο μαλακού αμύλου. Το popcorn χρειάζεται μεταξύ 13,5-14% υγρασία για να σκάσει. Το μαλακό άμυλο περιβάλλεται από την σκληρή εξωτερική επιφάνεια του πυρήνα. Καθώς ο πυρήνας θερμαίνεται, το νερό αρχίζει να αναπτύσσεται. Περίπου 212 μοίρες το νερό μετατρέπεται σε ατμό και αλλάζει το άμυλο μέσα σε κάθε πυρήνα σε ένα superhot gelatinous goop. Ο πυρήνας συνεχίζει να θερμαίνεται σε περίπου 347 μοίρες. Η πίεση στο εσωτερικό των κόκκων θα φτάσει τα 135 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα πριν τελικά ξεσπάσει το κύτος ανοιχτό.

Καθώς εκρήγνυται, ατμός μέσα στον πυρήνα απελευθερώνεται. Το απαλό άμυλο μέσα στο ποπ κορν φουσκώνει και διαχέεται, ψύχεται αμέσως και σχηματίζεται στο περίεργο σχήμα που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Ένας πυρήνας θα διογκωθεί 40-50 φορές το αρχικό του μέγεθος!

 

 

Γιατί τα ποπ κορν μου δεν ανοιγουν ;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία προτού πατήσετε το κουμπί Τροφοδοσίας. Εάν οι πυρήνες είναι παλιές και ξηρές, δεν θα ανοίξουν. Επειδή οι φούρνοι μικροκυμάτων διαφέρουν, μαγειρέψτε πάντα το ποπ κορν για να «ακούσετε» τον ήχο του ποπ κορν για να μάθετε πότε πρέπει να σταματήσετε. Για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση, ανακινήστε τα περιεχόμενα της σακούλας πριν ρίξετε σε μπολ. Αυτό θα βοηθήσει στην επικάλυψη του ποπ-κορν με τη γεύση. Για να μεγιστοποιήσετε την τραγανότητα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει ή αερίσετε την τσάντα αμέσως μετά το μαγείρεμα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης του ποπ κορν μικροκυμάτων;

Αποθηκεύστε το προϊόν σε δροσερό μέρος, όπως ένα ντουλάπι, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Αποφύγετε το ψυγείο. Μερικοί λένε ότι η ψυκτική αποθήκευση κάνει το ποπκόρν γεύση καλύτερα, αλλά πολλά ψυγεία περιέχουν μικρή υγρασία και μπορούν να στεγνώσουν πυρήνες. Πάντα να κρατάτε τις σακούλες ποπ-κορν σφραγισμένες στο αρχικό πλαστικό περιτύλιγμα μέχρι να είστε έτοιμοι να αρχίσετε το μαγείρεμα.

Πόση είναι η διάρκεια ζωης του ποπ κορν;

24 μήνες.

Πώς γνωρίζουμε ότι το Popcorn είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα;

Η Popz θα κατασκευάζει προϊόντα μόνο σε ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας για να μπορεσετε να τα δώσετε με αυτοπεποίθηση και προθυμία στην οικογένειά σας.
Για να διασφαλίσουμε ότι ακολουθούμε την Πολιτική Ποιότητας της Popz, η διοίκηση θα εφαρμόσει και θα διατηρήσει συστήματα ποιότητας βασισμένα στο HACCP, το BRC και συνεχώς θα εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας για να επιτύχουμε τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας.

Πώς μπορώ να διαβάσω τον κωδικό προϊόντος;

Κάθε σακκούλα και κιβώτιο έχει τον δικό τους  κωδικό προϊόντος στην πίσω πλευρά.

Πού παράγεται το popcorn Popz;

Η Popz Europe στην Ουγγαρία παράγει τόσο ποπ κορν μικροκυμάτων, ποπ κορν έτοιμο για κατανάλωση καθώς και άθικτους πυρήνες. Στο εργοστάσιό μας στην Ουγγαρία παράγουμε με τα τελευταία και πιο σύγχρονα μηχανήματα για ποπ κορν μικροκυμάτων. Η Popz Europe παράγει ποπ κορν φούρνου μικροκυμάτων για όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Πού πωλείται το ποπ κορν Popz;

Στην Ουγγαρία, το Popcorn πωλείται στα σούπερ μάρκετ Tesco και Metro.

Science

To Popz Ποπ κορν ειναι γενετικά τροποποιημένο;

Popcorn Popz είναι κατασκευασμένο από μη γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Η popcorn Popz περιέχει transfat;

Τα προϊόντα μας είναι χωρίς λιπαρά.

Το Popz ποπ κορν περιέχει τεχνητά χρώματα ή συστατικά;

Τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά.

Η τσάντα Popcorn Popz περιέχει PFOA («Perfluorooctanoic Acid»);

Τα σακκουλακια του Popz micowave είναι  χάρτινες σακούλες  χωρίς PFOA.

Το Popz ποπ κορν περιέχει DIACETYL;

Στην Ουγγαρία, η χρήση διακετυλίου δεν επιτρέπεται. Στη χώρα μας χρησιμοποιούμε φυτικό λάδι και γλυκό ορό γάλακτος για την παρασκευή των προϊόντων μας.

Είναι το Popz popcorn χωρίς γλουτένη;

Το σύνολο του προϊόντος μας είναι χωρίς γλουτένη.

Το Popz ποπ κορν περιέχει αλλεργιογόνα;

Μερικά από τα προϊόντα μας μπορεί να περιέχουν μερικά αλλεργιογόνα (γάλα, αυγό, σόγια), αλλά στον λεπτομερή πίνακα μας αναφέρονται τα προϊόντα αυτά.

Τι είναι η πνευμονική νόσος του popcorn;

Η ασθένεια συμβαίνει από την εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων μιας χημικής ουσίας στο ποπ κορν, που ονομάζεται diacetyl.
Στην Ουγγαρία, η χρήση διακετυλίου δεν επιτρέπεται. Στη χώρα μας χρησιμοποιούμε φυτικό λάδι και γλυκό ορό γάλακτος για την παρασκευή των προϊόντων μας.

Πώς οι φούρνοι μικροκυμάτων ζεσταίνουν τα τρόφιμα;

Η συνηθισμένη συχνότητα των μικροκυμάτων, 2,45 gigahertz, απορροφάται εύκολα από το νερό, το λίπος και τη ζάχαρη. Τα μικροκύματα θερμαίνουν τα τρόφιμα, όπως ένα φλιτζάνι καφέ ή μια φέτα λαζάνια, περιστρέφοντας μόρια νερού εμπρός και πίσω. Καθώς τα μόρια στρέφονται εμπρός και πίσω, τρίβονται μεταξύ τους. Αυτό δημιουργεί τριβή, που παράγει θερμότητα. Ένας φούρνος μικροκυμάτων μαγειρεύει φαγητό πολύ πιο γρήγορα από ένα συμβατικό φούρνο γιατί θερμαίνει τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του φαγητού την ίδια στιγμή.

Μήπως το μαγείρεμα με μικροκύματα αλλάζει το φαγητό;

Συγκριτικές μελέτες μεθόδων μαγειρέματος γενικά διαπιστώνουν ότι, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, το μαγείρεμα με μικροκύματα δεν επηρεάζει τη θρεπτική περιεκτικότητα των τροφίμων σε μεγαλύτερη έκταση από τη συμβατική θέρμανση.

Είναι επικίνδυνο να σταθείτε μπροστά από ένα φούρνο μικροκυμάτων ενώ μαγειρεύει;

Μπροστά από το φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να αυξηθεί η έκθεσή σας στην ακτινοβολία μικροκυμάτων. Ωστόσο, αυτές οι αυξήσεις είναι πιθανό να είναι χαμηλές, ειδικά σε σύγκριση με τις εκθέσεις σας στην ακτινοβολία του κινητού σας τηλεφώνου. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο φούρνος σας μπορεί να διαρρεύσει περισσότερη ακτινοβολία , εάν καταστραφεί, είναι βρώμικος ή έχει κακή λειτουργία ή  χρειάζεται συντήρηση. Εάν ο φούρνος σας έχει υποστεί ζημιά με οποιονδήποτε τρόπο, δεν πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε μέχρι να επισκευαστεί από έναν ειδικο με τα κατάλληλα προσόντα.